Misiunea Colegiului este aceea de a oferi tinerilor o pregătire profesională într-un mediu academic în care să își dezvolte abilitățile practice, să-ți descopere pasiunile și perspectivele profesionale pentru o integrare optimă pe piața muncii.
Documente necesare pentru înscriere:
- dosar tip mapă;
- fişa de înscriere (pusă la dispoziţia candidaţilor de secretariatul CTN‐USAMVB (Anexa 2);
- diploma de bacalaureat sau diploma de absolvire a liceului şi foaia matricolă în original sau adeverința de absolvire pentru elevii promoției 2022-2023;
- copie după cartea de identitate;
- certificatul de naștere, în original sau copie;
- certificatul de căsătorie, în original sau copie (dacă este cazul);
- în situația în care elevii sunt minori, părintele/tutorele/susținătorul legal vor prezenta copie după CI iar tutorele/susținătorul legal vor prezenta copie după hotărârea judecătorească;
- adeverinţă medicală tip, eliberată de cabinetele medicale (şcolare sau teritoriale) sau de medicul de familie, din care să rezulte că solicitanţii sunt apţi pentru domeniul/calificarea pentru care candidează;
- două fotografii tip carte de identitate
Calendar de admitere
aferent sesiunilor iulie - august 2023, pentru domeniile/calificările:
- Industrie alimentară: Tehnician pentru panificație și produse făinoase = 28 locuri;
Tehnician în prelucrarea cărnii și a laptelui = 28 locuri;
Tehnician controlul calităţii produselor agroalimentare = 56 locuri.
- Construcții instalații și lucrări publice: Topograf în construcții = 28 locuri;
- Protecția mediului: Tehnician laborant pentru protecția calității mediului = 28 locuri;
- Turism și alimentație: Asistent manager de unități hoteliere = 56 locuri.
Sesiunea lulie:
Prima sesiune de înscrieri |
|
03.07 – 24.07.2023 |
Înscrierea candidaților ● Fizic de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00 la adresa B-dul Maraști, Nr.59, Sector 1, Clădirea Memoriala Sandu Aldea |
25.07.2023 |
Afișarea rezultatelor preliminarii |
26.07 - 27.07.2023 |
Prezentarea documentelor pentru verificarea conformitații și a contractului educațional semnat de către candidat în vederea confirmării locului ocupat |
28.07.2023 |
Afișarea listei finale a candidaților înmațriculați în limita numărului de locuri repartizat |
A doua sesiune de înscrieri |
|
01.08 – 25.08.2023 |
Înscrierea candidaților ● Fizic de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00 la adresa B-dul Maraști, Nr.59, Sector 1, Clădirea Memoriala Sandu Aldea |
28.08.2023 |
Afișarea rezultatelor preliminarii |
29.08 -30.08.2023 |
Prezentarea documentelor pentru verificarea conformitații și a contractului educațional semnat de către candidat în vederea confirmării locului ocupat |
31.08.2023 |
Afișarea listei finale a candidaților înmațriculati în limita numărului de locuri repartizat |
11.09.2023 |
Începerea cursurilor |
Absolvenții învățământului liceal cu sau fără diplomă de bacalaureat. Admiterea în învățământul postliceal se face în conformitate cu metodologia de admitere a Colegiului Terțiar Nonuniversitar USAMV București.
1. Pregătirea generală - se realizează în unitatea de învățământ și la agentul economic, prin ore de instruire teoretică și ore de pregătire practică, asigurându-se baza necesară pregătirii profesionale de specialitate.
2. Pregătirea profesională de specialitate corespunzătoare calificării se realizează prin module constituite din unități de competență tehnice specializate - materializate prin ore de instruire teoretica, laborator tehnologic și ore de instruire practică comasată, desfășurate în laboratoarele și atelierele Colegiului cât și la agentul economic.
Absolvenții care promovează examenul de certificare a calificării profesionale dobândesc certificat de calificare profesională nivel 5 și suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass.
Pentru întrebări suplimentare ne puteți scrie la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon +40756.136.313.
produse făinoase
a laptelui
Mediului
Calificarea Tehnician controlul calității produselor agro-alimentare vine în sprijinul pregătirii tinerilor care vor să se integreze pe piața muncii în domeniul industriei alimentare. Această calificare permite absolvenților să desfășoare activități complexe, care implică planificarea, monitorizarea și înregistrarea datelor în vederea asigurării calității produselor alimentare.
de la bugetul de stat:
56
Nivel:
5
Durata:
1,5 ani
Săptămâni:
48
- 311926 Tehnician laborant analize produse alimentare
- 311925 Tehnician în industria alimentară
Stabilirea și verificarea punctelor critice de control în procesele tehnologice din industria alimentară;
Certificarea calității
produselor;
Determinarea calității apei folosite în industria alimentară;
Verificarea calității materiilor prime, semifabricatelor și produselor finite din industria extractivă, industria alimentară fermentativă, industria cărnii și a peștelui, industria laptelui, industria conservelor din legume și fructe, industria de morărit, panificație și produse făinoase.
Calificarea Tehnician pentru panificație și produse făinoase presupune dobândirea unor abilități cheie și a unor unități de competență tehnice specializate, precum și înțelegerea lor, care vor permite elevilor să se angajeze sau să-și deschidă propria afacere.
de la bugetul de stat:
28
Nivel:
5
Durata:
1,5 ani
Săptămâni:
49
- 311930 Tehnician în morărit si panificație
- 311925 Tehnician în industria alimentară
Biochimia și microbiologia produselor de panificație și făinoase;
Igiena si siguranța produselor de panificație și făinoase;
Securitatea și sănătatea în muncă și măsuri de protecția mediului;
Gestiune și calcule tehnologice;
Tehnologia fabricării pâinii;
Fabricarea produselor făinoase;
Tehnologia obținerii semipreparatelor folosite în patiserie;
Tehnologia obținerii produselor de patiserie;
Exploatarea și întreținerea utilajelor și instalațiilor;
Proiectarea proceselor de obținere a produselor de panificație.
Calificarea Tehnician în prelucrarea cărnii și a laptelui presupune dobândirea unor abilități cheie și a unor unități de competentă tehnice specializate, precum și înțelegerea lor, care vor permite elevilor să se angajeze sau să-și deschidă propria afacere.
de la bugetul de stat:
28
Nivel:
5
Durata:
1,5 ani
Săptămâni:
48
- 311926 Tehnician în industria cărnii, laptelui și conservelor
- 311925 Tehnician în industria alimentară
Microbiologia cărnii și a laptelui;
Biochimia cărnii și a laptelui;
Aplicarea legislației în prelucrarea cărnii și a laptelui;
Gestiune și calcule tehnologice;
Igiena și securitatea muncii la prelucrarea cărnii și a laptelui;
Tehnologii specifice de prelucrare a cărnii;
Defecte de fabricație ale produselor din carne;
Tehnologii specifice de prelucrare a laptelui;
Defecte de fabricație ale produselor din lapte;
Stabilirea și verificarea punctelor critice de control în prelucrarea cărnii și a laptelui;
Proiectarea proceselor de prelucrare a cărnii și a laptelui.
Calificarea Calificarea Topograf în construcții vine în sprijinul tinerilor care vor să se integreze pe piața muncii în domeniul activităților de măsurători terestre cât și de cadastru funciar. Această calificare permite absolvenților să execute ridicări topografice pentru executarea proiectelor inginerești cu caracter agroameliorativ, să traseze drumuri de exploatare agricolă, lucrări de irigații, desecări, lucrări tehnice intra și extravilane, etc.
de la bugetul de stat:
28
Nivel:
5
Durata:
2 ani
Săptămâni:
72
- 311206 Tehnician topometrist
- 311804 Topograf
- 311802 Trasator
- 311808 Tehnician cadastru
Desen tehnic de specialitate și asistat de calculator;
Relevarea construcțiilor;
Măsurători planimetrice și nivelitice;
Instrumente și aparate topografice;
Metode, operațiuni si calcule geodezice;
Elemente de trasare;
Tehnici si operațiuni de trasare si urmărirea in timp a construcțiilor;
Elemente de cadastru general si cadastru tehnic;
Noțiuni de evaluarea cadastrala si cadastru juridic;
Utilizarea aplicațiilor de tip CAD in topografie;
Elemente de cartografie si fotogrametrie;
Igiena, securitatea muncii și legislație topografică.
Calificarea Tehnician laborator pentru protecția calității mediului vine în sprijinul tinerilor care vor să se integreze pe piața muncii în domeniul protecției mediului. Această calificare constă în monitorizarea calității factorilor de mediu prin citirea informațiilor de pe echipamentele de măsurare, efectuarea de analize și măsurători pe teren, prelevarea de probe în vederea analizei calitative și cantitative în laboratoare specializate, utilizarea instrumentelor, dispozitivelor și aparatelor pentru analiză și controlul calității mediului, etc.
de la bugetul de stat:
28
Nivel:
5
Durata:
2 ani
Săptămâni:
62
- 314106 Tehnician în protecția mediului (tehnician ecolog)
- 314305 Tehnician în reconstrucție ecologică
- 314203 Tehnician pedolog
- 314107 Evaluator și auditor de mediu
- 325705 Monitor mediul înconjurător
- 325710 Responsabil de mediu
- 311606 Laborant apă potabilă
Instrumente și tehnici de laborator;
Analiza chimică calitativă;
Analiza chimică cantitativă;
Analiza instrumentală;
Controlul calității apelor naturale;
Controlul calității apei potabile;
Controlul calității apelor uzate;
Controlul calității aerului;
Controlul calității solului.
Calificarea Asistent Manager de unități hoteliere se urmărește formarea la viitorii absolvenți a unor abilități specializate, legate de: organizarea activităților specifice la nivelul unității, primirea clienților importanți, evaluarea personalului, monitorizarea activității departamentelor hotelului, negocierea contractelor, realizarea de campanii publicitare, analizarea indicatorilor economici și financiari ai activității, realizarea de previziuni pe termen mediu, etc.
de la bugetul de stat:
56
Nivel:
5
Durata:
1,5 ani
Săptămâni:
54
- 422403 Șef recepție hotel
Gestionarea activităților curente;
Resurse umane;
Monitorizarea proceselor productive;
Mediul de afaceri al hotelului;
Promovarea hotelului;
Gestiunea economico- financiară a hotelului.
Pentru mai multe detalii, consultați broșura.
Arhivă: