Mobilități Erasmus+

   

  OPORTUNITATE MOBILITĂȚI 15.01.2024-31.07.2024

  SELECȚIE ERASMUS+ 15.01-18.03.2024

   

   

  Înscrie-te acum

   

   

   

  PREZENTARE PROGRAM ERASMUS+ 2024

   

  ERASMUS+ schimbă vieți, deschide drumuri, formează caractere, creează amintiri ce durează o viață, iar USAMV te susține pentru ca tu să îți atingi potențialul maxim.

  ERASMUS+ este programul UE care te sprijină să urmezi o formare în mediul internațional, să fii recunoscut ca specialist la nivel european în domeniul tău.

   

  De ce să alegi un program Erasmus+?

  Mai mult decât o mobilitate, este o experiență de viață;

  Recunoașterea studiilor și a stagiilor de practică în străinătate prin programul Erasmus+ este garantată prin reglementări clare;

  Universitatea parteneră nu e doar o instituție la care aplici pentru obținerea unei diplome, ci un proiect intelectual, care te pregătește pentru viață și pentru job;

  Te familiarizezi cu modul în care se desfășoară un proiect la nivel international;

  Cunoști alte culturi, descoperi obiceiurile altor țări, îți faci prieteni pe viață din toate colțurile lumii;

  Te perfecționezi sau înveți o limbă străină. Imersiunea completă îți va permite sa înveți foarte bine o limbă străină, accentul său și particularitățile sale;

  Îți îmbogățești CV-ul cu o experiență care va demonstra capacitatea ta de adaptare, de integrare și de mobilitate.

   

  Cine poate accesa programul Erasmus+?

  Absolvenți ai primului an de studiu, la plecarea în mobilitate;

  Vorbitorii unei limbi străine (engleză/franceză/italiană/spaniolă).

   

  Ce programe poți accesa?

  Mobilități de studiu (2 luni - cel mult un an universitar) la una dintre cele peste 100 de universități partenere;

  Stagii de practică profesională (2-5 luni) la firme de renume din domeniu, în laboratoare, institute de cercetare sau în cadrul instituțiilor de învățământ superior.

   

  Ce finanțare primești?

  606 - 824€ / lună bursă Erasmus;

  300€ / lună supliment cumulativ oferit de USAMV București;

  250€ / lună supliment cumulativ pentru categorii defavorizate.

   

  Cum te înscrii?

  Prima perioadă de selecție Erasmus+ pentru anul universitar 2024-2025 începe pe 15 ianuarie 2024, în vederea accesării mobilităților de studiu SMS și practică SMP. Acestea se referă la mobilități de studiu de cel puțin 2 luni și cel mult un an academic, precum și stagii de practică de minim 2 luni. Completează formularul dacă ești interesat să afli mai multe detalii despre programul Erasmus+.

   

   

  Care sunt criteriile de selecție?

  Situația școlară;

  Competențe de limbi străine;

  Implicare în proiecte naționale și/sau internaționale, activități extracurriculare, voluntariat;

  Motivație, abilități și alte argumente;

  Lista universităților partenere cu programe de studiu complementare.

  Verifică lista universităților partenere aici.

   

  Ce trebuie să conțină dosarul de candidatură?

  Scrisoare de intenție;

  CV;

  O recomandare de la un cadru didactic;

  Situația matricolă a anilor de studiu încheiați (în cazul studenților de la licență și master);

  Adeverință care să ateste calitatea de doctorand (acolo unde este cazul);

  Adeverința de bursă socială - dacă este cazul;

  Documente care să ateste implicare în proiecte naționale și/sau internaționale, activități extracurriculare, voluntariat - dacă este cazul;

  Formular GDPR.

   

  Contactează coordonatorul Erasmus al facultății la care ești înmatriculat.

  Facultatea de Agricultură: Lector dr. Mirela Dușa - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  Facultatea de Horticultură: Conf. dr. Adrian Peticilă - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere: Conf. dr. Dana Popa - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  Facultatea de Medicină Veterinară: Prof. dr. Emilia Ciobotaru Pîrvu - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului: Lector dr. Andreea Olteanu - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  Facultatea de Biotehnologii: Lector dr. Mihaela Geicu-Cristea - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

  Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală: Lector dr. Irina Chiurciu - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

   

   

   

  Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027; acesta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații.

  Programul este un instrument-cheie care sprijină îndeplinirea obiectiveleor stabilite la nivel european prin Spațiul european al educației, Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027), Strategia UE pentru tineret, Agenda pentru competențe în Europa și Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport.

  Obiectivul general al programului Erasmus+ este de a sprijini dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport.

  Tipuri de proiecte: Erasmus+ finanțează proiecte de mobilitate a persoanelor în scopul învățării și proiecte de cooperare între organizații și instituții. De asemenea, programul oferă sprijin pentru cooperare în domeniul politicilor la nivelul UE.

  Prioritățile generale pentru perioada 2021-2027 sunt includerea și diversitatea, transformarea digitală, mediul și combaterea schimbărilor climatice și, în cazul sectorului de tineret, participarea la viața democratică.

   

  Contact:
  Coordonator instituţional Erasmus+ USAMV Bucureşti: Asist. univ. dr. Paul-Alexandru Popescu
  Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.