Unități Cercetare - Dezvoltare
Servicii - Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere
Denumire infrastructura de cercetare | Coordonator | Contact | Link Eertis |
Laborator de cercetare interdisciplinară în producția alimentară | Monica Marin | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | https://eertis.eu/erlb-2300-000h-0644 |
Laboratorul de cercetare interdisciplinară în producția alimentară este organizat și dotat pentru efectuarea de examinări senzoriale și determinări fizico-chimice asupra materiilor prime și produselor alimentare agroalimentare. Dotarea laboratorului permite efectuarea de analize fizico-chimice pentru toate grupele de alimente, în vederea autentificării și expertizei alimentelor. |
|||
Servicii | Descriere | Elemente de cost / Observatii | |
1. Analize fizico-chimice pentru produsele agroalimentare | Activitățile de laborator constau în analize pentru produse alimentare precum carne și produse din carne, lapte și produse lactate, miere și produse din miere, pește și produse din pește, ouă și produse din ouă, legume și produse vegetale. Se pot efectua analize de bază precum: - determinarea conţinutului de apă; - determinarea nitriților și nitraților; - determinarea pH-ului; - determinarea proteinelor; - determinarea grăsimii; - determinarea colagenului (hidroxiprolina); - determinarea amidonului; - determinarea zahărului; - determinarea densității; - determinarea clorurilor; - determinarea substanței uscate; - determinarea cenușii; - determinarea fibrelor; - examen organoleptic. |
Se efectuează evaluări în funcție de tematica de cercetare științifică. | |
Laborator de științe aplicate în tehnologia zootehnică | Livia Vidu | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | https://eertis.eu/erlb-2300-000z-0648 |
Laboratorul de științe aplicate în tehnologia zootehnică este echipat pentru a efectua lucrări de audit tehnologic la fermele de animale, evaluarea bunăstării animalelor, testarea parametrilor microclimatici și evaluarea performanței producției în fermele zootehnice. |
|||
Servicii | Descriere | Elemente de cost / Observatii | |
1. Audit tehnic la fermă | Activitatea de audit tehnic în fermele zootehnice presupune realizarea unei analize privind tehnologiile de creștere pe specii și categorii de animale, analiza tehnologiei de hrănire, adăpostire, muls, evaluarea bunăstării animalelor prin folosirea unor fișe de evaluare. | Cuantificare în funcție de tema cercetare. | |
2. Analize de laborator și fermă | Analizele de laborator și în fermă se realizează cu ajutorul următoarelor instrumente:
|
Cuantificare în funcție de tema de cercetare. | |
Laboratorul de nutriție | Elena Pogurschi | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | https://eertis.eu/erlb-2300-000d-0646 |
Laboratorul este util pentru efectuarea diferitelor analize pentru matricea alimentară. Dotarea laboratorului este potrivită pentru efectuarea de analize de evaluare a valorii nutritive a alimentelor precum și de analize mai aprofundate precum aminoacizii. Infrastructura laboratorului permite analize atât pentru alimente de origine vegetală, cât și pentru alimente de origine animală. |
|||
Servicii | Descriere | Elemente de cost / Observatii | |
1. Analize chimice-furaj/aliment | Laboratorul este util pentru efectuarea diferitelor analize pentru matricea alimentară. Dotarea laboratorului este potrivită pentru efectuarea de analize de evaluare a valorii nutritive a alimentelor precum și de analize mai aprofundate precum aminoacizii. Infrastructura laboratorului permite analize atât pentru alimente de origine vegetală, cât și pentru alimente de origine animală. Dispunem de toti reactivii si sticla de laborator necesare analizelor simple pentru lapte, produse lactate, carne, oua, peste, miere precum si pentru diverse macro-ingrediente vegetale precum si produse alimentare finite de origine vegetala. |
Se efectuează evaluări în funcție de tematica de cercetare științifică. | |
Laboratorul de acvacultură | Carmen Georgeta Nicolae | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | https://eertis.eu/erlb-2300-000k-0649 |
Laboratorul realizează studii fizico-chimice și biologice ale apelor naturale și ale fermelor de acvacultură. De asemenea, se pot determina parametrii fizico-chimici și microbiologici ai cărnii speciilor de pești și organismelor acvatice, precum și identificarea posibilelor surse de poluare în iazurile piscicole. |
|||
Servicii | Descriere | Elemente de cost / Observatii | |
1. Servicii de dezvoltare tehnologică și consultanță | Laboratorul oferă servicii pentru dezvoltarea tehnologică a producției de specii de acvacultură cu potențial bun de piață, pentru îmbunătățirea semnificativă a produselor, proceselor și sistemelor organizatorice la nivelul fermei, studiul fezabilității tehnico-economice. Personalul laboratorului oferă consultanță pentru implementarea de noi metode, metodologii, sisteme, secvențe tehnologice care vor contribui la creșterea competitivității sectorului acvaculturii. |
Se efectuează evaluări în funcție de tematica de cercetare științifică. |