Așa cum v-am obișnuit, activitățile Clubului de Ornitologie Aves din USAMV sunt din ce în ce mai interesante, indiferent de vreme. La excursia urbană de monitorizare a ciufilor de pădure, participanții au trecut peste ger, ninsoare și vânt, bucurându-se de frumusețea naturii, chiar și în oraș.
  Această excursie nu a fost una obișnuită. Datele colectate din teren, de către studenți, au valoare științifică și contribuie la monitorizarea ciufilor de pădure in aglomerările de iarnă din România. Conform metodologiei elaborate de Milvus Group, observatorii au verificat toate străzile din perimetrul unui pătrat cu latura de un kilometru, din București. Între blocurile cartierului Pajura, membrii Clubului Aves au numărat 24 de ciufi de pădure (Asio otus), care se adăposteau în arborii din fața blocurilor. Trebuie să menționăm că această specie de răpitoare de noapte aduce un beneficiu extraordinar comunității locale, fiind o pasăre care are în meniu peste 95 % șoareci și șobolani.
  De asemenea, o parte din membrii Clubului Aves au mers la Fundația Visul Luanei, pentru a da o mână de ajutor în hrănirea artificială a unei colonii de lilieci compusă din 450 de exemplare, salvată dintr-o clădire bucureșteană. Sperăm ca fotografiile să vă transmită cel puțin o parte din bucuriile pe care le-am trăit noi. Și nu uitați că văașteptăm la activitățile noastre.

  Contact

  Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti
  Bd. Mărăşti nr. 59, Sector 1
  Bucureşti, 011464

  Telefon: +40 (21) 318 25 64

  Fax: +40 (21) 318 28 88

  Email: post@info.usamv.ro

  Web: www.usamv.ro

  Vechiul Site USAMV

  Prezentare USAMV
  Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară

  Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti © 2017 . Toate drepturile rezervate.