Joi, 10 decembrie 2015, Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală a fost gazda unui examen…altfel.

    Studenții celor două specializări ale facultății, Inginerie Economică în Agricultură și Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism, au susținut proba practică a examenului de semestru la disciplina marketing, sub îndrumarea și atenta coordonare a domnului profesor conf. univ. dr. Florin D. Frone. Organizat, deopotrivă, într-o manieră instructivă, neconvențională și utilă, examenul are ca scop punerea în practica reală a cunoștințelor acumulate de studenți la orele de școală, stimularea inițiativei și a creativității, interactivitate, aport relațional.

    Exercițiul practic din acest an a constat în susținerea publică, de către un număr de 10 echipe de lucru (85 de studenți din anul III IEA și anul II IMAPA), a inițiativelor și ideilor proprii de promovare pe piață a viitoarelor afaceri de succes din domeniul agribusiness (în acest an, produse lactate, legume-fructe și derivate, gastronomie tradițională românească). Sub atenta supraveghere a profesorului coordonator și în fața unei audiențe numeroase (care a inclus și mass-media – Emisiunea Viața Satului, TVR), echipele de studenți au pus în operă realizări de efect, demonstrând că au idei ingenioase și un spirit antreprenorial dezvoltat: au aranjat mini-standuri cochete, cu oferte bogate, pe care le-au prezentat cu entuziasm vizitatorilor; și-au susținut cu convingere și dinamism ideile de afaceri, precum și viziunea proprie de înnoire și diversificare a produselor; au prezentat interviuri și campanii de sampling, derulate în teren; au prezentat ideile proprii de creații publicitare și testimoniale cu personalități și vedete, campanii teasing, making of ș.a.

    „Sunt mândru de reușitele studenților mei, de creativitatea și ingeniozitatea lor! În fiecare an, sunt uimit de ideile noi cu care vin, de entuziasmul și dinamismul cu care lucrează! Împreună reușesc să facă lucruri extraordinare, eu doar îi încurajez și îi provoc să își dorească să se implice mai mult, să fie încrezători. Zi de zi învăț să țin pasul cu ei…”, a afirmat domnul profesor Frone.