Vizita dnei prof.dr. Yüksel TÜZEL, Președinte ISHS

   

   

  Joi, 4 octombrie, USAMV din București a avut onoarea de a primi în vizită pe dna. prof.dr. Yüksel TÜZEL, Președinte al International Society for Horticultural Sciences (ISHS) și dl. Jozef Van ASSCHE, Director Executiv ISHS.
  Cei doi înalți reprezentanți ai ISHS au fost primiți de către dl. Prof.dr. Florin Stănică, Prorector USAMV București, conducerea Facultătii de Horticultură, dl. Dorel Hoza, Decan, dl. conf.dr. Adrian Peticilă, Prodecan, dl. conf.dr. Adrian Asănică, Prodecan, conf.dr. Viorica Lagunovschi, responsabil Master Științe Horticole Ecologice.
  La eveniment au mai participat reprezentanți ai comunitătii academice din USAMV București, membri ai Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti, Dnul Vicepreședinte ASAS Marian Bogoescu, Dnul Vicepreședinte al Secției de Horticultură din cadrul ASAS, Directorul Institutului Științifico –Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare din Chisinău, Moldova.
  În cadrul întâlnirii s-au discutat posibilitătile de colaborare, prin care se poate crește vizibilitatea rezultatelor științifice ale studenților, cadrelor didactice și cercetărilor USAMV București în domeniul horticulturii la nivel internațional.
  Dna. Prof.dr. Yüksel TÜZEL a subliniat disponibilitatea ISHS de a colabora și susține activitatea stiintifică prin organizarea de sesiuni de training în domeniul horticulturii și a proiectelor internaționale de cercetare stiintifică. De asemenea, incurajează valorificarea rezultatelor științifice ale studenților doctoranzi și ale cercetătorilor în jurnalele științifice internaționale ale ISHS, care dispun de expunere și vizibilitate la nivel înalt pe plan internațional.
  Reprezentanții ISHS participă în aceeași zi la Congresul al XII-lea al Societătii Române a Horticultorilor dedicat Centenarului Marii Uniri și prilejuit de împlinirea a 105 ani de la fondarea societătii, organizat la Academia de Științe Agricole și Silvice ‘’Gheorghe Ionescu-Sisesti’’.