Evenimentul ”Promovăm împreună România”, ediția a III-a

  Vineri, 15 decembrie 2017, a avut loc în amfiteatrul P33 din cadrul Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, cea de-a III-a ediție a Evenimentului ”Promovăm împreună România”, acțiune organizată în premieră în colaborare cu Federația Națională PRO AGRO. La invitația noastră s-au alăturat în acest an celor 10 echipe (88 de studenți) și o echipă de 12 elevi de la Liceul Antim Ivireanu și Colegiul Grigore Cerchez, cu un mini-stand și prezentare de produse proprii, în dorința de a ”strânge rândurile” și de a întări colaborarea comună.

  Cu respect și recunoștință am dedicat ediția din acest an a evenimentului didactic al studenților Facultății de Management memoriei Majestății Sale Regele Mihai, care în urmă cu 5 ani (în octombrie 2012) i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, prin domnul rector Sorin Cîmpeanu, la 160 de ani de învățământ agronomic românesc și tot atâția ani de la înființarea instituției noastre (MS Regele Mihai nu a putut fi însă prezent). Această ceremonie a avut loc chiar în amfiteatrul P33, loc care a găzduit în data de 15 decembrie acțiunea-eveniment a studenților Facultății de Management.

  Ideea centrală sub care am organizat evenimentul din acest an este ÎNVĂȚĂMANTUL și INOVAREA, actorii principali fiind tinerii, studenți și elevi, viitori antreprenori dornici să se pregătească pragmatic pentru ceea ce vor face peste puțin timp, în viața profesională reală.

  Cele 10 echipe care s-au înscris voluntar și au prezentat public proiectele lor în data de 15 decembrie sunt studenți la Specializarea Inginerie Economică în Agricultură, anul III și Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism, anul II, pe care vă invităm să îi cunoașteți, ca să vedeți cât de mult s-au implicat în această muncă laborioasă. A fost și multă presă la evenimentul din acest an, am dat și interviuri (da, am avut, bineînțeles, și emoții!), în final însă satisfacția că totul a ieșit așa cum ne-am dorit, adică foarte bine!, a fost imensă.

  Prin acest eveniment anual, organizat în cadrul disciplinei marketing, coordonat de subsemnatul, conf. dr. Frone Florin, urmărim promovarea în scop didactic a unor afaceri reale cu produse agroalimentare românești, produse reprezentative, cu istorie și tradiție, după un plan de lucru detaliat, în care punem accent îndeosebi pe latura practică, de teren (în cele 2 luni de lucru la proiect am fost în vizite de documentare la INDAGRA 2017, în piețe de profil, în târguri, în magazine, la sediile firmelor, la Muzeul Satului, în diverse alte locații din țară).  Urmărim, de ce nu, ca aceste inițiative să devină (sau chiar sunt!) afacerile noastre reale, de mâine – mai multe echipe de studenți au promovat în acest an la proiectele de marketing propriile afaceri familiale cu miere, produse lactate, dulcețuri ș.a. 

  Nu abordăm în proiectele noastre tematici sau aspecte pur teoretice sau greu de abordat practic, încurajăm în schimb, cât putem de mult, lucrul în echipă, aplicăm teoria în practică, stimulăm inițiativa, ideile creative, realizăm interviuri în teren, creații publicitare video, testimoniale de promovare, materiale promoționale personalizate (anul acesta organizăm, de Serbarea de Crăciun, și un concurs de calendare ale echipelor), un mini-stand de prezentare, realizăm campanii de sampling, iar în final prezentăm public munca noastră - fiindcă avem nevoie să ieșim în lume, să știm să comunicăm cât mai bine - iar din toată munca aceasta NOI ÎNVĂȚĂM!

  Vă mulțumim și vă dorim vizionare plăcută (mult mai multe imagini despre proiectele susținute în acest an de echipele de studenți sunt postate pe site-ul disciplinei de marketing, www.examene-altfel.org).

  Conf. univ. dr. Frone Florin