Peisagiștii europeni se vor întâlni la București în perioada 1-4 iunie 2017 cu ocazia celei de-a 28-a ediții a evenimentului internațional Conferința și Adunarea Generală IFLA Europe. Tema evenimentului este “(UN)LIMITED LANDSCAPES: NO FENCE, NO OFFENCE” și face referire la peisaje ce nu sunt limitate de nici un fel de îngrădire.

  Recent, edițiile anterioare ale acestei întâlniri anuale au fost găzduite de Bruxelles în 2016, de Lisabona în 2015 și de Oslo în 2014. Ediția din 2018 va avea loc în Londra.

  IFLA Europe reprezintă 34 de asociații naționale ale peisagiștilor din Europa, respectiv aproximativ 15.000 de profesioniști de pe continentul european. Viziunea IFLA Europe este aceea de a stabili importanţa tuturor aspectelor legate de arhitectura peisajului şi de peisaj, în contextul fizic, socio-economic, cultural, vizual, conceptual şi spaţial a comunităţii europene. Printr-o abordare generală şi cuprinzătoare organizația europeană sprijină exercitarea profesiei de peisagist contribuind la reglementarea și promovarea acesteia participând în acest fel la constuirea unui discurs naţional şi internaţional, conturând şi diseminând iniţiativele europene, facilitarea schimbului de informaţii, promovând în acelaşi timp excelenţa în practica profesională, educaţie şi cercetare, culminând astfel cu o dezvoltare culturală bogată, diversificată şi durabilă.

  IFLA Europe activează ca Regiunea europeană a International Federation of Landscape Architects. Pentru mai multe detalii: http://iflaeurope.eu/.

  Detalii despre comunicatul de presă regăsiți aici.

  Detalii despre Program regăsiți aici.

  Detalii despre Speakeri regăsiți aici.