Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) a organizat marți, 4 octombrie, de la ora 10:00, în Amfiteatrul P.S. Aurelian workshop-ul “20 de ani de învățământ biotehnologic la USAMV București”, cu ocazia aniversării a 20 de ani de există a Facultății de Biotehnologii.

  Evenimentul a debutat cu inaugurarea noii clădiri a Facultății de Biotehnologii, o investiție modernă destinată educației și cercetării de profil. Noua clădire are o suprafață de 7.000 de mp, și găzduiește 16 laboratoare de biologie moleculară, enzimologie, biochime, laboratoare înalt specializate, dublate de experiența cadrelor didactice. În acest spațiu își vor desfășura activitatea aproape 1.000 de studenți, cadre didactice și cercetători.

  Simpozionul a continuat în prezența invitaților speciali, Dl. Prof. dr. Mircea Dumitru, Ministrul Educatiei Naționale și Cercetării Științifice, Dl. Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Excelența Sa Dl. Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Excelența Sa Dl. François Saint-Paul, Ambasadorul Franței, Dl. Uwe Coch, reprezentant al Ambasadei Germaniei, Dl. Beat Späth, Director EuropaBio, a unor personalități marcante din sistemul educațional românesc și a gazdelor, Dl. Prof. Dr. Sorin‐ Mihai Cîmpeanu, Rector al USAMV și Dna. Prof. dr. Călina Petruța Cornea, Decanul Facultății de Biotehnologii.

  De asemenea, la acest eveniment aniversar au participat reprezentanți ai conducerii USAMV București, cadre didactice și studenți, alumni ai facultății și reprezentanți ai mass media.

  În cea de-a doua parte a simpozionului au fost dezbătute teme și probleme de actualitate din domeniul biotehnologiilor, pe baza prezentărilor făcute de către reprezentanți ai unor institute de cercetare de prestigiu din România.

   

   

  Facultatea de Biotehnologii are plăcerea de a vă invita marți, 4 octombrie, la workshop-ul aniversar „20 de ani de învățământ universitar biotehnologic”.

  Cu ocazia aniversării se va inaugura noua clădire a Facultății de Biotehnologii, un spațiu modern, utilat cu echipamente de ultimă generație, destinat activităților didactice și de cercetare.

  Pentru detalii vă rugăm click aici.