Biroul Erasmus+ al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară București a organizat în data de 9 martie 2017, începând cu ora 10.00, în Amfiteatrul “Petre S. Aurelian”, evenimentul “Erasmus+ Open Doors” (EOD), celebrȃnd cu aceastӑ ocazie și cei 30 de ani de existențӑ Erasmus ȋn Europa și 20 de ani ȋn Romȃnia.

Acest eveniment a fost organizat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) la aceeasi dată, la nivel național, atȃt în mediul online, cȃt şi ȋn cel offline. Pe pagina de Facebook a programului Erasmus+ se pot gӑsi contribuţii cu privire la oportunităţile oferite tuturor celor interesaţi de acest program prin fotografii, filme, intervenţii, etc.

Pliat pe acest eveniment naţional, în cadrul USAMV București, studenţii au putut afla, oportunităţile concrete de studiu sau practică, pe care programul Erasmus+ le oferă pentru ei.

Acest eveniment moderat de coordonatorul instituțional al programului, Doamna Dr. Ecaterina Ștefan, a avut drept scop creşterea vizibilităţii şi transparenţei programului prin oferirea de informaţii utile, menite să faciliteze procesul de selecție şi participarea la mobilităţi Erasmus+. Evenimentul a fost centrat pe interacţiunea dintre foştii studenţi, cadre didactice și personal administrativ, participanţi la program şi reprezentanţi ai Biroului Erasmus+ cu cei dornici şi curajoşi să înceapă o experienţă internaţională de învăţare academică şi personală.

La acest moment aniversar ne-au fost alӑturi personalitӑți marcante din lumea noastrӑ academicӑ: Domnul Prof. Dr. Florin Stănică-Prorector Relații cu studenții și Relații Internaționale; Domnul Prof. Dr. Rӑzvan Teodorescu, Prorector Coordonare staţiuni, informatizare, consiliere şi relaţii cu mediul socio-economic, fost student ERASMUS în cei 20 de ani de program în România și exemplu de bună practică pentru USAMV; Domnul Prof. Dr. Alin Bîrțoiu, Prorector Evaluarea şi asigurarea calităţii- un promotor al programului ERASMUS pentru Facultatea de Medicinӑ Veterinarӑ; Domnul Prof. Dr. Mircea Mihalache – Prorector Didactic, precum și decani, prodecani și coordonatori ai programului pe facultӑți.

A fost invitat domnul Mihai Tapalagӑ, reprezentant ISIC Romȃnia, care ne-a oferit infomații detaliate legate de avantajele deținerii acestui tip de card (ISIC) de cӑtre studenții care efectueazӑ mobilitӑți internaționale.

Ȋn cadrul ȋntȃlnirii s-a pus accentul pe stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie pe piata muncii, precum şi pe sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret pentru foştii, actualii sau viitorii studenţi Erasmus+.

Au fost invitaţi fostii studenti Erasmus să prezinte experienţele lor de învăţare demonstrand că, oricȃt de greu este la ȋnceput, de fapt aceasta este o experientă deosebit de utilă, atât din punct de vedere profesional, cât și social și cultural, iar barierele de limbă nu mai sunt o problemă.

Motto-ul evenimentului „ERASMUS nu e doar un an din viața ta, ci o viațӑ ȋntr-un an !”

 

USAMVB

Calendar Evenimente

« august 2017 » loading...
L Ma Mi J V S D
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3

Simpozioane

Agriculture for Life


Prezentare USAMV

Parteneri

Romexpo
OSIM
Anelis